Ako zapnúť alebo vypnúť služby určovania polohy na zariadení iPhone

Lokalizačné služby na iPhone umožňujú vašim aplikáciám robiť všetky druhy vecí, ako napríklad smerovanie z vašej aktuálnej polohy do cieľa alebo sledovanie trasy joggingu pomocou GPS. Môžete si tiež vybrať konkrétne aplikácie, ktoré majú prístup k informáciám o vašej polohe, takže nebudete plytvať batériou alebo dávať viac súkromia, než je potrebné. Kým umiestnenie služby na iPhone je veľmi dôležité pre veľa dostupných funkcií, môžete sa rozhodnúť vypnúť služby lokálne úplne. Či už sa rozhodnete zapnúť alebo vypnúť služby určovania polohy, záleží len na vás a na tom, ako budete používať svoj iPhone - prejdeme obaja. Tu je postup, ako zapnúť alebo vypnúť služby určovania polohy na zariadení iPhone.

Obsah

Ako zapnúť / vypnúť služby určovania polohy

Ako zapnúť / vypnúť služby určovania polohy na základe aplikácie App-by-App

Ako zdieľať svoju polohu s rodinou

Ako vypnúť Zdieľať moju polohu

Ako zapnúť / vypnúť služby určovania polohy

Zapnutie alebo vypnutie služby určovania polohy zariadenia iPhone je v nastaveniach ochrany osobných údajov jednoduché. Keď služby určovania polohy úplne vypnete, žiadna z vašich aplikácií nebude môcť sledovať alebo používať vašu polohu. Zapnutie alebo vypnutie služieb určovania polohy:

  • Otvorte aplikáciu Nastavenia.

  • Ťuknite na položku Súkromie.

  • Vyberte Služby určovania polohy.

  • Ak chcete vypnúť služby určovania polohy úplne vypnuté, prepnite službu Location Location Off alebo

  • Zapnite službu určovania polohy, ak bola predtým vypnutá a chcete ju povoliť.

Ak chcete, aby väčšina aplikácií nepoužívala služby určovania polohy, ale uvedomíte si, že niektoré aplikácie, napríklad Mapy, potrebujú na svoju prácu služby určovania polohy, uistite sa, že sú služby určovania polohy zapnuté a preskočíte na ďalší tip. Informácie o tom, ako zapnúť alebo vypnúť služby určovania polohy, uvádzame nižšie.

Ako zapnúť / vypnúť služby určovania polohy na základe aplikácie App-by-App

Osobne si myslím, že je to najlepší spôsob, ako spravovať lokalizačné služby na iPhone. To vám umožní pozrieť sa na každú aplikáciu vo vašom zariadení iPhone, ktorá chce používať vašu polohu, a potom si môžete vybrať, či táto aplikácia môže používať vašu polohu vždy, nikdy alebo počas používania. Poskytnutím individuálneho prístupu ku každej aplikácii môžete používať služby určovania polohy pre aplikáciu Mapy a zároveň vypnúť služby určovania polohy, napríklad, Facebook. Zapnutie alebo vypnutie služby určovania polohy na základe jednotlivých aplikácií:

  • Otvorte aplikáciu Nastavenia.

  • Ťuknite na položku Súkromie.

  • Vyberte Služby určovania polohy.

  • Zobrazí sa zoznam všetkých aplikácií, ktoré chcú používať vašu polohu. Niektoré aplikácie budú vyžadovať viac miesta použitia ako iné. Aplikácia Počasie napríklad chce použiť vašu polohu Vždy alebo Nikdy, ale aplikácia Správy vyžaduje prístup k lokalite buď Nikdy, alebo Počas používania aplikácie.

  • Prejdite si zoznam aplikácií a rozhodnite sa, či každý z nich potrebuje použiť vašu polohu. Potom klepnite na aplikáciu a vyberte možnosť Nikdy, Vždy alebo Pri používaní aplikácie.

  • Urobte to pre každú aplikáciu na zozname a budete mať prispôsobené svoje služby určovania polohy na iPhone.

Ako zdieľať svoju polohu s rodinou

Ak používate iCloud Family Sharing na iPhone, môžete svoju polohu jednoducho zdieľať s členmi rodiny. To je skvelé najmä pre rodiny s deťmi, pretože zaručuje, že budú môcť nájsť vás a naopak. Zdieľanie polohy s rodinou:

  • Otvorte aplikáciu Nastavenia.

  • Ťuknite na položku Súkromie.

  • Vyberte Služby určovania polohy.

  • Klepnite na Zdieľať moju polohu.

  • V časti Rodina sa zobrazí zoznam ďalších používateľov zariadenia iPhone v kruhu Zdieľanie rodín.

  • Klepnite na ich meno alebo e-mailovú adresu a potom klepnite na Zdieľať moju polohu.

  • Ak je táto možnosť povolená, môžu skontrolovať aplikáciu Nájsť mojich priateľov, aby vždy videli, kde sa nachádzate, podľa umiestnenia zariadenia.

Ak chcete zastaviť zdieľanie svojej polohy s nimi, klepnite na túto stránku a klepnite na Zastaviť zdieľanie svojej polohy. Ak nechcete zdieľať svoju polohu vôbec s kýmkoľvek, ďalší tip prejde, ako vypnúť Zdieľať moju polohu.

Ako vypnúť Zdieľať moju polohu

Svoju polohu môžete zdieľať s kýmkoľvek, kto má ID Apple z vášho iPhone. Bežne sa to robí v aplikácii Nájsť mojich priateľov. Ak sa však chcete uistiť, že svoju polohu nikdy nezdieľate, môžete službu Zdieľať moju polohu vypnúť. Urobiť toto:

  • Otvorte aplikáciu Nastavenia.

  • Ťuknite na položku Súkromie.

  • Vyberte Služby určovania polohy.

  • Vyberte položku Zdieľať moju polohu.

  • Vypnúť Zdieľať moju polohu.